Program for Køkkenfesten: Åbning af Staldkøkkenet

I samskabelse med iværksættere fra CPH Food Space og Kitchen Collective glæder det mig at kunne præsentere dagens program.

Staldkøkkenet åbnes af Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Dernæst sætter Koalition rammen for, at vi sammen undersøger forskellige modeller for de systembrud, der arbejder for ændre vores madsystem og madkultur i en mere smagfuld og bæredygtig retning. Det sker i en samtale modereret af Marie Sainabou Jeng, stifter af Koalition. Med i samtalen er Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Johanne Schimming, landmand og ejer af Hegnsholt og mig selv, som starter af forskellige madfællesskaber.

Slagets gang styres af Moussa Mchangama, der er medejer af rådgivningsvirksomheden In futurum.

På dagen smager og møder vi også FONDA CPH, Saito CPH, RØRT, Fangst, Foodture, Rødder, Bajis Box, Møllers Hjemmebag, Vera Mexicana, Mad Der Bare Holder, Radius Distillery x Oremandsgaard, Quench & Tickle.

Ønsker du at tilmelde dig køkkenfesten eller har du spørgsmål til dagen, er du velkommen til at skrive til Emily

Alle er velkomne, og du må gerne dele invitationen.

Jeg er vanvittigt glad for og stolt over, at så mange har lyst til at bidrage til køkkenfesten. Du kan læse mere om de enkelte herunder: 

Moussa Mchangama

Moussa Mchangama er medejer af rådgivningsvirksomheden In futurum, der rådgiver skandinaviske livsstilsvirksomheder om bæredygtig strategiudvikling og kommunikation. Med en MA i Moderne Kultur & Kulturformidling og en baggrund som redaktør og strategisk kommunikatør, er han især optaget af værdibaseret kommunikation, diversitet, forandringsskabelse og vejen mod en mere bæredygtig verden – og så er han et udpræget madøre med en stor kærlighed til og viden om vin. 

Koalition

I Koalition ønsker de at sætte scene til og fokus på de personer og organisationer, der arbejder for at ændre vores madsystem og madkultur i en mere bæredygtig retning. De er nysgerrige på at finde ud af, hvordan madens folk arbejder for at bryde systemerne, som vi kender dem. Derfor har de siden Koalitions grundlæggelse arbejdet med den undersøgende artikelserie, Madsystembryder, publiceret i egne medier og ved POV.International

Johanne Schimming 

Johanne Schimming insisterer på at drive landbrug uden kompromiser. Økologien er hendes udgangspunkt, og hun går langt videre i sit dyrehold, der altid sætter dyrenes absolutte før noget andet. 

Hegnsholt er et lille værdidrevet speciallandbrug med den daglige vision at finde den ultimative kobling mellem holdningsbaseret produktion og unikke produkter. Hver dag arbejder de på, at etik og kvalitet ikke er hinandens modsætninger. Tværtimod. De skaber ganske særlige produkter, for den kompromisløse produktion kan smages. Og det er derfor de er her; Hegnsholt i en æggeskal, kunne man sige.

Franciska Rosenkilde

Franciska Rosenkilde (Alternativet) er Kultur-og Fritidsborgmester i Københavns Kommune og formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Franciska arbejder for en bæredygtig omstilling af København, med mere tid til meningsfulde fællesskaber og mindre stress, renere luft, grønnere mad og færre biler. Mere kultur og natur. Mere lokalt demokrati.

FONDA CPH

FONDA CPH laver Danmarks første fond-baserede drikkevarer, som repræsenterer det salte køkken. FONDA CPH skaber langtidssimret animalsk og vegansk fond af bæredygtige økologiske råvarer, som danner et sundt grundlag for drikkevarer med masser af smag. Et perfekt alternativ til den femte kop kaffe eller andre søde læskedrikke og juice, når du egentlig trænger til et madfix. FONDA CPH vandt i sommer Sol Over Gudhjems Produktpris i kategorien Innovation med drikke-fonden FONDASTRUCK. 

Saito

Saito CPH udspringer af den japanske kok, Takashi Saitos, store passion for eksperimenterende japansk cuisine i høj kvalitet. Takashis bruger traditionelle japanske teknikker på danske råvarer, inddrager ærke-japanske smage og eksperimenterer med konsistenser. Især dansk tang spiller en stor rolle i retterne. Efter mange års erfaring fra den københavnske restaurationsbranche er Takashi ved at definere sin egen stemme og udvikle signaturretter. 

RØRT

RØRT nytænker de klassiske pålægssalater og tager kategorien til nye højder med klare principper om bæredygtighed, sundhed og fremfor alt velsmag. RØRT er resultatet af Jean-Michel Grønnegårds Deleurans livslange passion for pålægssalater og en frustration over, hvor svært det er at opdrive noget indenfor genren, som smager godt og er lavet på ordentlige råvarer. I 2019 deltog de på Street Food om Søerne for at teste konceptet, og det blev noget af en succes da de, udover at møde en masse glade gæster og få værdifuld feedback også vandt “Årets Særpris”.

Mad Der Bare Holder 

Mad Der Bare Holder er færdiglavede retter på glas og går mere op i smag end i fedtprocenter. Michael laver mad fra bunden, med egen fonde og bouilloner. Han lægger vægt på at bruge ærlige råvarer og ønsker at tilbyde håndlavet mad på glas, der har en fyldig og harmonisk smag.

Møllers Hjemmebag 

Kernen i Møllers Hjemmebag er passion, økologi, kvalitet, kærlighed og tid. De bager kun med gode råvarer – økologiske, friske varer, som de ved præcis, hvor kommer fra.

Møllers Hjemmebag udvikler nye produkter sammen med andre madiværksættere og står blandt andet bag Banana CPH’s nye Banana Bread.

Rødder 

Smag, bæredygtighed, lokale råvarer, kød fra glade dyr,økologisk og biodynamisk grønt er kerneværdierne, når Rødder bringer godtfolk sammen ved langborde til sociale spiseoplevelser i uformelle og afslappede rammer. Maden er altid 90-100% økologisk og lavet af de bedste lokale råvarer i sæson. For Rødder er det afgørende at kende de producenter, der leverer råvarerne. De vil vide hvor både gris og gulerødder kommer fra, så de er sikre på kun at servere den bedste kvalitet med den bedste smag. Rødder samarbejder bl.a. med små lokale producenter på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster, hvor der er kælet for både dyr, grøntsager og produkter.

Bajis Box 

Bag Bajis Box er Shafaq Khan, som snart lancerer Danmarks første halal måltidskasse. Baji er symbol på en man stoler på og en, der ville dig godt! En hjælpende hånd i hverdagen, en håndsrækning, glæden ved måltiderne, gode råvarer, sundhed, smagsoplevelser og nærvær. Ambitionen er at sprede glæde, farver, dufte og smag, når en Bajis Box ankommer til dit hjem.

Fangst

Fangst har sat sig for at genopdage og udforske mangfoldigheden af fisk og skaldyr i vandene omkring Norden. Med respekt for naturen og det gastronomiske håndværk, konserveres noget af verdens bedste fisk og skaldyr i dåser, som kan serveres som lækre snacks eller små måltider. 

Radius Distillery x Oremandsgaard

Radius Distillery x Oremandsgaard. Det prisvindende destilleri leverer nytænkende varianter på gin med udgangspunkt i de gamle Sydsjællandske æblesorter dyrket på egen jord. Holdet bag udgøres af landmænd og laboranter i form af kemiker-Flemming, farmaceut-Kristian og godsejer-August.

Vera Mexicana 

Vera Mexicana er et premium mærke af mexicansk mad, hvor alt er lavet i Mexico med lokale partnere, der hver især er mestre inden for deres disciplin. Det er skabt med ønsket om at bidrage til hverdags-madglæden i Danmark og ud fra en devise om at finde de bedste smage i Mexico; dyrket og produceret med tanke og fokus på alle involverede mennesker i forsyningskæden. Vera Mexicana vil introducere og involvere den almindelige dansker i glæderne fra det mexicanske gastronomiske skattekammer gennem reelle ingredienser, opskrifter, videoer og arrangementer! Buen provecho!

Foodture

Foodture laver økologisk og lokal tempeh, der gør det nemt og lækkert at spise plantebaseret. Tempeh er et planteprotein, som laves ved fermentering af økologiske bønner. Du kan bruge Foodtures tempeh i alle salgs retter. Grundsmagen er fyldig – og med masser af umami.

Quench & Tickle 

Quench & Tickle forener kvalitet og convenience, så folk kan nyde fantastiske drinks hvor som helst og når som helst. Projektet startede, da to erfarne bartendere var trætte af, at folk konstant skulle gå på kompromis, når det kom til drinks uden for rammerne af de allerbedste cocktailbarer. Det måtte kunne gøres bedre, og nu kan du få lov at smage verdenspremieren på en af deres prototyper; en spritz med hyben og galangarod.