Folkemøde 2019: Debat

Pirateri – madiværksættere hacker vækstformler.

Samtalen blev modereret af Marie Sainabou Jeng, stifter og kommunikationsrådgiver, Koalition, og madkulturskribent, Point of View International.

Deltagere:

Marie Jeng præsenterede samtalen således:

Som nystartet fødevarevirksomhed handler det om at sparke gang i den økonomiske vækst – især hvis du spørger det erhvervsliv, mange startups søger investeringer fra, når de skal etablere sig selv i fødevarebranchen.

Bundlinjer og vækst er blevet ensporet erhvervslingo med en stædig forankring i økonomi, men hvorfor får den slags begreber os automatisk til at tænke på penge? Copenhagen Business Hub og madinnovationshuset CPH Food Space arbejder for at vækste madiværksættere i Region Hovedstaden, men på flere bundlinjer.

“Der hersker en forståelse af, at vækst kun handler om økonomi, og det har et væld af negative konsekvenser for, hvordan vi agerer som mennesker. Vi drømmer om at gøre vækst til noget, man selv definerer som iværksætter. Det kan være øget omsætning, men det kan også være at gro som menneske i sit projekt, eller at opnå noget værdimæssigt stort med andre. Ting, som ikke altid måles i kroner og øre,” siger madiværksætter og formand i CPH Food Space, Mia Maja Hansson.

Du kan møde frontløberne, der sætter nye formler for bæredygtig vækst i madverdenen, og smage på iværksætternes lækre produkter den 13. juni klokken 15:00.

Foto kredit: Liv Kastrup for Koaltion