Steen Hildebrandt gæster Staldkøkkenet

“Mia Maja er et frontalt angreb på klassisk organisering, et opgør med klassisk ledelse, og et angreb mod silo tænkning”

Ordene er sagt af Steen Hildebrandt til et foredrag, han har holdt i Staldkøkkenet for en netværksgruppe, hvor jeg fik lov til at byde velkommen og fortælle min historie.

Steen Hildebrandt startede sit foredrag et andet sted end planlagt, og skrev i stedet op på tavle, de tillægsord og begreber, han så, jeg stod for – udledt af en halv times fortælling af mig om mig. Han oplister: cirkulær økonomi, Deleøkonomi, mentoring, opgør med silo, læring, organisering, ledelse, kooperativ, bæredygtighed, økonomi, universitet, viden, kapacitet, iværksætteri, innovation, partnerskaber, samarbejde, engagement, mod, passion, kompetencer, nye normer. 

Steen Hildebrandt brugte mig som case til et fortælle, hvordan jeg med min metodik repræsenterer de elementer, der skal til for at skubbe til en bæredygtig udvikling. Han pointerer, at de virksomheder der er og bliver frontløbere for den bæredygtige udvikling, er virksomheder, der formår at gøre business as unusual, bryde siloer, turde at tænke samarbejder og fælleskaber. 

Og hvorfor er det vigtigt? Vi finder ikke svaret på, hvordan vi løser klodens bæredygtighedsudfordringer i samme system, som er primær årsag til, at problemerne er skabt. Derfor skal vi være dristige, arbejde i åbenhed og turde at være modige – og det kan jo gå galt, for vi har ikke prøvet det før, så derfor er det en nødvendighed at samarbejde. Vi kan ikke løse fremtidens udfordringer alene. 

“Du er en uartighed, hvad bilder du dig ind?

Sagde Steen Hildebrandt og imiterede meget præcist den oplevelse, jeg som regel står tilbage med, når jeg præsenterer min måde at drive virksomhed på. Og hvis Steen Hildebrandt ikke havde været der til at lave en kulturel oversættelse til de 25 forretningsmænd jeg talte for, havde oplevelsen sikkert også været den samme idag. 

Jeg var i forvejen starstrucked over, at selveste Steen Hildebrandt skulle gæste mit køkken, og jeg er helt uden ord over, hvad det betyder at blive dels anerkendt og, endnu vigtigere, valideret af ham. 

Hvis jeg havde haft mere tid, havde jeg gået i dybden med, hvilke udfordringer jeg selv oplever i arbejdet med at skubbe til en bæredygtig udvikling. Her ville jeg komme ind på manglende anerkendelse for andre bundlinjer end den ensporede økonomiske, ligestilling og mit perspektiv på hvor vigtigt ubetinget tillid mellem mennesker er for at kunne skabe grundlag for udvikling.

At Steen Hildebrandt ændrer sit planlagte oplæg og gør mig til case på hans pointer, oplever jeg dels som yderst generøst og helt vildt fælleskabende. 

Det er samtidigt et fantastisk billede på pirateri*, som jeg lever for til dagligt.

Staldkøkkenet husede et netværksmøde for 25 forretningsfolk, som benyttede sig af Staldkøkkenet til at afholde møde, få vidensoplæg og spise mad af Saito og Fonda.

Når man er på besøg her i Staldkøkkenet, så kommer alt den forplejning man får serveret fra en kitcheneur fra Kitchen Collective, og på den måde bliver man som gæst et vigtigt element i udviklingen af den bæredygtige omstilling, som vi alle arbejder for at skabe.
Og hvordan det? I Staldkøkkenet tror vi på, at mad udvikles rundt om spisende mennesker, og vi tror på, at iværksættere er et ekstremt vigtigt element for at skabe en bæredygtig omstilling af det danske madsystem. 

Små, nystartede virksomheder er innovative og det er i underskoven af dansk madiværksætteri de nye ideer og markedsmuligheder opstår.

Dagens madiværksætter løser fremtidens bæredygtighedsudfordringer via de produkter og koncepter de udvikler

De madiværksættere, jeg møder lige nu er på en mission, der bunder i et ønske om bidrage til en bæredygtig udvikling både for mennesker og for klode.

*Pirateri handler om: At tale sin egen agenda ind i sine samarbejdspartneres. Det handler om at spille hinanden gode. Pirater tager risiko, sætter handling over snak, møder mennesker med tillid og husker at være generøse – ALTID generøse.